HTML

Kende Úr és Léla

Képek és videók Kende Úrról és Léláról, valamit a személyzetről

Címkék

agresszor (3) áll (2) állat (6) alszik (7) anya (6) apa (15) archív (1) babakocsi (1) buli (8) csajszik (11) család (3) cuki (19) cuppanós (2) épít (2) erdő (8) fa (2) főz (1) haverok (5) húsvét (2) kacaj (5) kaja (8) karácsony (2) kende (27) kert (4) kirándulás (2) kisautó (1) léla (26) (5) madarak (3) mami (1) megy (3) móka (10) mosoly (4) munka (6) okos (3) papi (1) szerel (3) szülinap (14) tánc (1) tél (2) testvér (13) tisza (2) torta (5) tudományos (9) tyutyujgatás (5) ügyes (10) utazás (10) vinnyog (4) vizen (4)

Friss topikok

  • M3 János: Kende úr a mi "emberünk" :-) m3road.addel.hu (2010.03.28. 22:32) Munkavédelem
  • attiszabo: alkalmazták is :) rám kellett vigyáznia :( ha jol emlékszem ebben az idöben még vigyázott rám és... (2010.03.17. 22:10) Cuki személyzet
  • attiszabo: imádom a kis szinésznöt. :) a video végén kiderül, hogy igazi nö és csak egy kis odafigyelés kelle... (2010.02.21. 03:10) Léla rettentően komolyan vinnyog
  • apaZola: Közben meg Léla "ügetést" szeretne már végre látni. (2010.01.01. 23:44) lovastorna
  • apaZola: - Aludni fogunk. - Szerintem nem hallja. - Szerintem nem hall. - Be van tömetve a feje, betömették... (2008.12.30. 22:55) Kende Úr altat

Linkblog

Kende Úr négyévesen

2010.03.12. 20:17 apaZola

Kende úr négy éves lett. Ha vannak jó jellemfestő szavak, akkor talán a kópé és a csintalan szavakat választanám. De a „szeme sem áll jól” kifejezés sem elvetendő. Huncutsága továbbra is megvan. Bármikor előkerül az ősi Kende kacaj, ha csíntevésről van szó. A legjobb móka, ha valami nem szabályos dolog jut eszébe, és akkor azt azonnal meg is kell valósítani. Persze csintalan kacagás közepette.

 

Hihetetlen mozgásigénye van. Naponta több órát rohan. Ha nincs hova szaladni, akkor csak körbe-körbe, ahol épp van, amikor már éppen kibuggyan belőle az energia. A sok mozgásnak megfelelően rettentő erős. Pár napja feltolta pár farönkkel a talicskát a ház melletti emelkedőn. Nem játéktalicskát, hanem az igazit. Az erő nem párosul kecsességgel, ugyan ügyes is, de egy kicsit rugalmatlan.

Továbbra is jellemző Kende úrra, hogy ha valamit meg lehet erővel is oldani, akkor azt választja. Csak ritkán gondolkodik el a cselekvés előtt, hogy esetleg valami finom megoldást válasszon inkább.

Igazi lapaj tenyere van. Nem elképzelhetetlen, hogy péklapátszerű tenyere lesz nagykorában.

Nem szereti, ha simogatják. Ez nem jelenti, hogy nincs ilyesmire igénye, de csak ritkán lehet elkapni a gyengéd pillanatait. Úgy tűnhet, hogy nem egy érzelmes típus, de ez csak a látszat. Nem mutat semmit, de ez nem jelenti, hogy ne lennének ott mélyen. És mivel mélyen vannak, ezért nem is könnyű megfejteni. A látszat csal.

Ha gyerekkorban látszik, hogy kiből lesz alfa-hím, akkor Kende úr ebbe az irányba halad.

 

Lassan igazi óvodás lesz. Waldorf oviba jár, már fél éve, és eddig még csak egy olyan nap volt, amikor nem akart ott maradni. Szinte soha nem mesél arról, hogy mi történik az oviban. Már van neki saját külön világa. Illetve hosszas unszolásokra elmesélte, hogy a Flórával szokott játszani. Örültünk, hogy végre megtudtunk valamit, amíg ki nem derült, hogy az oviban nincs is Flóra.

Az oviban a lányokat amúgy nem sokra tartja. Egyszer valakinek a testvéréről volt szó, de annyival elintézete a kérdést, hogy ”az valami Lili-féle”.

Az egyetlen „nő”, akivel érdemes foglalkozni, a Léla.

 

Sajnos a zenéért nem rajong. Igaz, költött már saját dalt is. Ez egy jól variálható sorból áll: „énekel a mangalica”. Ezt aztán lehet az összes ismert állat- és növénynévvel, vagy bármilyen szóval behelyettesítve fennhangon kántálni. Úgy tűnik, annál énekebb az ének, minél hangosabb.

A tánc is leginkább a futkározás egy formája. Jó-jó, hogy csapkodjuk a bokánk szárát, de azért a lényeg mégis csak a mozdulatsorok közötti futkározásban rejlik.

 

Nagyon érdeklik az állatok, különösen a húsevő ragadozók. Afrika továbbra is mesés hely. Ott minden van, még vulkán, sőt, gázokkal teli tó is.

Az állatvilággal kapcsolatos ismeretei már több, félelmetes helyzetben is jól jöttek. Az egyik Süsü mesében a gonosz király katonáinak jelszava a „Dögkeselyű ül az ágon”. Kende úr az összerezzent Léluskát azonnal megnyugtatta: „A dögkeselyűtől nem kell félni, Léla, azér’ dögkeselyű, mert csak dögöt eszik!”.

 

Elég jó elemző, váratlanul átlát ok-okozati összefüggéseket, összefüggéseket ismer fel, von le következtetéseket. Ugyanakkor nem a szavak embere. Nem szereti produkálni magát. Bár valamit szinte folyamatosan magyaráz.

A számokat továbbra sem tudja elmondani tízig, viszont az értelmükkel tisztában van; „négyig” ért.

 

Nyilvánvalóan Münchausen báró nyomdokaira pályázik. Ha ismerné a bárót, nagy barátok lennének. Hőstetteinek elmesélésében nem ismer akadályokat. Nincs olyan pillanat, hogy ne tudna valamit előrántani, valami olyat, amit ő „régen, amikor még kicsi voltam” vagy „régen, amikor még várban laktam” ne csinált volna már. Sárkányokat győzött le, oroszlánokat ejtett csapdába, krokodiloknak fogta össze a száját.

 

Önuralma nem kicsi. Ha kell, egy nyikkanás nélkül kibírja a fájdalmas dolgokat is. Ehhez persze kell az is, hogy makacs is legyen. Makacsabb, mint egy csacsi. Ha tudja, hogy valami azért fáj, mert olyat csinált, amit nem lett volna szabad, akkor csakazértsem sír.

 

Összességében a helyzet nagyon nem könnyű, viszont nehéz. Nehéz, de ígéretes. Meglátjuk, hogy továbbra is sikerül-e venni az akadályokat. Állítólag a pálya idővel nehezedik.

Szólj hozzá!

Címkék: szülinap kende

A bejegyzés trackback címe:

https://kende.blog.hu/api/trackback/id/tr671835239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása